Victoria Arduino

A Victoria Arduino világszerte a baristák elsőszámú választása. 2001 óta a Simonelli csoport tagja.

2015 óta a Barista világbajnokság kiemelt szponzora és kávégépe.

Eredet

A Victoria arduino-t az 1900-as évek elején alapította Pier Teresio Arduino, egy nagy kulturális, társadalmi és ipari átalakulás korában, amikor az alapvető eszmének számított a hagyományok megtörése és a haladás népszerűsítése.

Pier Teresio Arduino

Az eredeti kávégép megalkotását a gőzmozdony és a minél gyorsabb kávékészítés gondolata ihlette.

A fiatal Pier Teresio Arduino-nak azonnal fel kellett ismernie, hogy a kávézók világa gyorsan változik, ezért egy új gép ötletével állt elő, mely képes volt kielégíteni az ágazat igényeit. Technikai tudását és a lokomotívokról katonai szolgálata alatt szerzett ismereteit felhasználva, egy prototípus megalkotásába fogott.

Victoria Arduino

Az eszpresszógép és a vonat olyan találmányok, melyek formálták a tér és idő felfogását, közelebb hozva ezzel egymáshoz a kontinenseket.

PUBBLICITÀ. LEONETTO CAPPIELLO

1922-ben Victoria Arduino a reklámozásba fektetett. A befektetés legsikeresebb és legjobban ünnepelt eredménye a festő, Leonetto Cappiello feltűnése volt, aki egy elegáns utazót festett meg, amint az kihajol egy mozgó vonatról, hogy egy Victoria Arduino géppel készítsen kávét. Cappiello a reklámvilág egyik legismertebb festőjévé, designerévé, poszter művészévé és a reklámok mesterévé vált. Az említett kép azt sugallja, hogy a kávét nagy sebességen készítették. A kliens és a gép összesített eleganciája a modern életet szimbolizálja. A poszter sikerét követően sok más kereskedő és vállalkozás kereste meg Cappiellot ajánlatokkal. A Victoria Arduino poszter hatalmas siker lett, mára pedig a grafikus történelem egy ikonikus alakjává vált.