A kávéról
Az Nduki Estate egy kis farm Kiambu megyében, Kenyában. A farm tulajdonosai, Hannah Kiyo Ndugu és John Ndugu Maina, már 20 éve kávét termesztéssel foglalkoznak. De ez nem mindig volt így, a farm megvásárlása előtt Hannah saját üzletet vezetett, ahol háztáji termékeket árult John pedig tanító volt. A kávétermesztés mellett Hannah továbbra is menedzseli a kis boltot, ahol a farmjukon előállított tejtermékeket, makadámdiót és avokádót árusítja.
Szüret és feldolgozás
A farm 1960 m tengerszint feletti magasságban található az Aberdare-hegység rendkívül termékeny nyugati lejtőin. A talaj mélyvörös agyagos vulkanikus.
A farmon hagyományosan kézzel szüretelnek. Az érett cseresznyét szétválogatják, tiszta vízben megmossák, majd kimagozzák és 36-72 órán keresztül fermentálják - az időjárástól függően. Az erjesztés után a kávészemeket megmossák és áztatják, majd 12-14 napig száradnának emelt afrikai ágyakon. A Hannah és John folyamatosan felügyeli a száradási folyamatot is, gyakran forgatják a szemeket, letakarják az időjárásnak megfelelően, hogy elősegítsék az egyenletes száradást.