3T BY TRENDGLAS

3T BY TRENDGLAS
-Idő (Time) 
-Hőmérséklet (Temperature)
-Íz (Taste)
 
MIÉRT
A 3T márkán belül az a célunk, hogy a tradicionális kávézási szokásainkat egészítsük ki, tegyük professzionálisabbá, adjunk új lehetőségeket a felhasználók kezébe.
 
KIK
Csonka László (a 40 éves gyártási tapasztalattal rendelkező Csonka és Fiai Kft illetve a lendületesen fejlődő Trendglas Jena márka ügyvezetője) és Molnár Attila (4x magyar bajnok, WBC világbajnoki finalista) barista együttműködése alapozza meg azt a szakmai tudást amely által elindul a 3T márka.
 
3T-ről
A névválasztás során visszamentünk az alapokhoz, az italokhoz (kávé, tea ...) és azok készítéséhez. A kávé elkészítésekor használt kávébab, annak pörkölése és őrlésén kívül a két legfontosabb tényező az elkészítés során az első 2T idő (Time) és a hőmérséklet (Temperature). Ebből egyenes alakul ki a végső íz (Taste). Így alkotnak egy elválasztatlan egységet: 3T.
Nézet:
Sorrend:

TÖRTÉNETE

Induláskor két teljesen új termék fejlesztése valósult meg, melynek során figyelembe vettük mind a professzionális felhasználók (Baristák) igényeit, valamint a tudatos kávéfogyasztók számára is élvezetesebbé tenni a kávézást szertartását.

Bari X kanna fejlesztésekor fontos cél volt, hogy az elegáns vendéglátóhelyeken a szakmai kávé kostóláshoz (cupping) nagyon közel álló ízélmény megvalósítható legyen. Így kóstoláskor a kávé íze szinte azonos közelségbe kerül a profik technikájához, elhagyva a hangos „szürcsölést”.

A baristák kezébe pedig egy olyan eszközt adunk ezzel, amelyik a dekanterben levő kávé pörgetésével, azaz oxigénnel való intenzív dúsításával folyamatosan változó, újabb ízeket, savakat hozzon elő és váljon egyre komplexebbé lerövidítve a várakozási időt és kihagyva a kanálról való kostólás lépését.

Célunk nem az volt, hogy melyik kávé ízlik jobban, a klasszikus kannából szervírozott vagy a Bari X-ből? Azt értük el a fejlesztésünkkel, hogy az ital készítője vagy fogyasztója változtani tudjon az ízeken ha kedve tarja.

Hatalmas a különbség, a változás, hiszen ahogyan az emberek hangulata úgy az ízlésük is folyton változik, úgy van kedvük a különböző ízű kávék elfogyasztására is.

Örömünkre szolgált, hogy a fejlesztésbe az egyik legismertebb és legrégebbi pour over brand, a Chemex is csatlakozott hozzánk. A Chemex kávé készítőket természetesen már korábban is jól ismertük, hiszen a Chemex eszközök gyártásában már évek óta együttműködünk az amerikai márkával.

Így párhuzamosan került fejlesztésre kétféle test, amely a pour over technológiák mindkét fő irányát lefedik. Amennyiben a Chemex új változata, a ChemAer érdekli, úgy kérjük látogasson el a Chemex honlapjára.

Drops Coffee Brewer fejlesztése abból a szempontból volt érdekes, hogy Attila kérésére próbáljuk megalkotni azt a brewert, amelyikben a kávé elkészítésekor a lehetőség szerint a kávéőrlemény teljes vertikumából kerüljön a dekanterbe a kávé. Ehhez fontos, hogy ne csak a filter aljából, hanem az oldalán is kerüljön megfelelő mennyiségű kávé a szűrőpapíron keresztül. Mindez sok mintakészítéssel, teszteléssel és kóstolással járt, amit műszakilag a legmodernebb laser technológiánk tett lehetővé. A laser segítségével nagyon pontosan tudtuk a felületeket a megfelelő magasságban és szélességben reprodukálhatóan vágni és így a kávé számára a megfelelő átfolyási felületet biztosítani.

A termékeink használata:

Drops Coffee Brewer használatakor javasoljuk, hogy jó minőségű (pl Chemex) papírt használjanak. A papírt forró vízzel nedvesítse át, amely a szervírozó elöblítését is egyúttal elvégzi. A szokásos mennyiségű és finomságú kávéőrleményt tegye a filterbe, majd készítse el a kávéját.

Az elkészült kávét a Bari X kanna használatával teheti még tökéletesebbé, változatosabbá. Természetesen a Bari X szervírozó nem csak a Trendglas Drop Coffee Brewerrel együtt használható, de mi azért ezt javasoljuk.

A kávé elkészülte után pörgesse a szervírozót úgy, hogy a folyadék az óramutató járásával ellentétesen forogjon. Ekkor a kannában levő X alakú benyomások a kávét megdobják, a levegővel érintkező felületét megtöbbszörözik. A levegő oxigénje pedig elvégzi számunkra a csodát és a kávé ízét fokozatosan változtatja. Természetesen a levegővel való intenzív érintkezés a kávé gyorsabb hűtését is elvégzi, ami így sokkal hamarabb élvezhető hőmérsékletűvé válik.

 

Itt nézd meg Attila videó tipjeit.

 

Tippünk, hogy végezze el otthon is a tesztet, amit mi is sokszor elvégeztünk. Vegyen elő pár csészét és a kávé elkészültekor öntsön az első pohárba kis kóstoló mennyiséget, majd pörgesse ca 15-20 s ideig, majd öntsön a második pohárba. A rövid pörgetést és újabb minta kiöntését tetszőlegesen folytathatja, majd a különböző ideig oxigénnel dúsított kávékat kóstolja meg egymás után. A tesztek során természetesen mi is tapasztaltuk, hogy a különböző területről érkező, különböző pörölésű kávék eltérő módon reagálnak az oxigénnel való dúsításra, így az ízek változása is különböző lehet a kávéktól függően.