Gahahe 1000g

Nincs raktáron
Gahahe 1000g
Kiszerelés
Pörkölési profil
Ország

Ország: Burundi

Régió: Kayanza

Farm: Gahahe mosóállomás

Farmer: 1,740 kistermelő együttműködve a Greenco Coffee-val

Variáns: Red Bourbon

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1,800 m

Feldolgozási mód: Fully Washed

Véleményünk szerint: Pomelo, Karamell, Lime

Részletek

A kávéról

A Gahahe mosóállomás a Gahahe településen található, Kayanza Commune területén, Kayanza tartományban. A mosóállomás tengerszint feletti 1,805 méter magasságban fekszik. A mosóállomás felszereltségéhez tartozik 10 erjesztőtartály, 4 cseresznyeválogató asztal, 2 áztató tartály, és egy szárító terület 180 szárító és 18 előszárító asztallal, és szezononként akár 750 tonna kávét is feldolgozhat.

A mosóállomás részt vesz több kistermelői támogatási projektben, beleértve egy állattenyésztési, valamint több gazdaközpontú projektet, amelyek a kooperatívák megerősítésére és a hozamok javítására összpontosítanak.

 

Termesztés

Burundiban sok fa Red Bourbon. Mivel a kávéültetvények egyre kisebbek, a korosodó alapállomány nagyon nagy probléma Burundiban. Sok gazdának több mint 50 éves fái vannak, de a kis méretű farmok miatt nehéz teljesen elvágni a fákat a termeléstől az új ültetvények 3-4 éves termőre fordulásáig. Annak érdekében, hogy ösztönözze a gazdákat a megújítására, a Bugestal magokat vásárol az Institut des Sciences Agronomiques du Burundi (ISABU) intézménytől, faiskolákat hoz létre, és a palántákat előállítási áron vagy az alatt értékesíti a gazdáknak. A mosóállomáson a gazdák organikus trágyát is kaphatnak a komposztált kávéhúsból.

 

Annak ellenére, hogy Burundiban szinte mindenhol kávétermesztés folyik, minden kistermelő viszonylag kevés hozammal rendelkezik. Átlagosan körülbelül 250 fája van a kisgazdáknak a hátsó udvarukon. Minden fa átlagosan 1,5 kiló meggyet terem, tehát az átlagos termés évente körülbelül 200-300 kiló cseresznye.

 

Szüret és feldolgozás

A szüreti szezonban minden kávét kézzel válogatva szednek. A legtöbb farmernek csak 200-250 fája van, és az aratást szinte teljesen a család végzi.

A minőségbiztosítás azonnal megkezdődik, amint a gazdák leszállítják a kávét. A cseresznyéket nedves eljárással dolgozzák fel állandó felügyelet mellett. A magozás, a fermentációs idő, a mosás, a csatornákban való osztályozás és a végső áztatás mind szorosan ellenőrzött. Az összes cseresznyének kis vödrökben lebegve ellenőrzik először a minőséget. A Greenco megvásárolja a lebegőket (sérült, éretlen stb.) is, de azonnal szétválasztja a két minőséget, és ezeket csak B-minőségű kávéként kerül piacra. A lebegtetés után a magasabb minőségű cseresznyéket újra kézzel válogatják, hogy eltávolítsák az összes sérült, éretlen és túlérett szemet.

A válogatás után a meggyet leszállítástól számított 6 órán belül kimagozzák. A kávét ezután legfeljebb 12 órán át szárazon fermentálják, majd tiszta hegyi vízben 12-24 órán át mossák.

A kávét ezután további 12-18 órán át áztatják, mielőtt 2-3 héten át magas ágyakon szárítanák.

 

Adatok
Kiszerelés
1000g
Pörkölési profil
Filter
Ország
Burundi
Cikkszám
OE93FKG
Tömeg
1 kg/db
Hasonló termékek