Fedezze fel prémium kávéinkat, teáinkat, forró csokoládéinkat, valamint Pentair vízszűrőinket és barista eszközeinket - minden, amire egy tökéletes italélményhez szüksége van, egy helyen!

NEW

Karuthi PB kenyai specialty kávé 1000g

Article No.: 
OE124FKG

Ország: Kenya

Régió: Nyeri

Szövetkezett: Othaya Farmers' Cooperative Society Limited

Termelők száma: 378

Tengerszint feleti magaság: 1475m

Fajta variáns: Ruiru 11, Batian

Feldolgozási mód: nedves eljárás (mosott)

Ültetvény talaj: vörös vulkánikus talaj ami foszforban gazdag

Véleményünk szerint: Málna, barack, tejcsoki

In stock
Packaging:
Roasting profile:
Country:
Details

A szövetkezetről

Az Othaya Farmers Cooperative Society Limited körülbelül 150km-re északra található Nairobi városától, Nyeri megyében, az Othaya városban, a Nyeri-hegy, a Naromoru és az Aberdare-hegység között, körülbelül 1820 méters tengerszint feletti magasságban. 

A szövetkezetet 1956-ban jegyezték be, kezdetben 250 gazdával. Jelenleg a szövetkezetnek 17 gyára van és összesen 11 000 kisüzemi gazdát tömörít.

A szövetkezetnek kávécsemete-ültetvényei 17 kávéfeldolgozó üzeme és boltjai vannak, minden gyárnál a mezőgazdasági inputok biztosításásra. A szövetkezet részvényeladások révén szerzett pénzügyi forrásokkal működteti a gyárakat.

Az Európai Unió az Othaya Farmers Cooperative Society-vel együttműködésben, a Coffee Research Foundation (CRF) irányításával indított kezdeményezést a kávétermelés minőségének javítása és új fajták bevezetése céljából, mint a Ruiru 11 és Batian. Az Othaya Farmers Cooperative Society több mint 11 000 gazdát szolgál ki palántákkal és együttmüködik más gazdákkal Nyeri megyében, valamint a Murang'a , Kirinyaga és Kiambu szomszédos megyéiben is, hogy a palántákat szélesebb körben elérhetővé tegye.

Feldolgozás

Először az érett cseresznyéket kézzel szüretelik,majd a feldolgozó-állomásra szállítják, ahol a gyümölcsöket szétválasztják az éretlen vagy hibás szemektől egy forgódobos tarály segítségével. Az érett cseresznyéknél a héját eltávolítjuk a magokról. Ezután következik a hántolási fázis ahol a héját eltávolítják.

A magok egy csatornán keresztül egy nagy víztartályba kerülnek. Ha bármelyik mag a víz felszínére emelkedik, azt eltávolítják, a többit pedig a vízben hagyják körülbelül 18-24 órán át. A fermentáció különböző tényezők- például a hőmérséklet és a helyi körülmények hatására megy végbe. A magban található enzimek lebontják a nyálkás réteget (mucilage).

Ezután a magokat szabadban, lassan szárítják 2-3 hét alatt, amíg a nedvességtartalmuk 10-12%-ra csökken. Ebben a szakaszban a magokat gyakran forgatják az egyenletes szárítás érdekében. A szárított magokat végül egy száraz malomba dolgozzák fel, hogy eltávolítsák az utolsó réteget is, amit pergamenrétegnek neveznek.

 

Info
Packaging:
1000g
Roasting profile:
Filter
Country:
Kenya
Weight:
1 kg/db
Similar products