
Nyári kávéforgatag
A specialty kávé egyik szépsége az állandóan változó kínálat, hiszen az eltérő termőhelyeken különböző időpontokban érik be a kávé. Az elmúlt hetekben rengeteg újdonság pörgött át rajtunk, érdemes a webshopra gyakran ránézni, mert van olyan kávénk, ami már el is fogyott.
A friss szüretből származó etióp kávék általában a nyár első hónapjaiban jelennek meg a kínálatban, ez idén is így van. Az afrikai országot tartjuk a kávé szülőhazájának, innen indult világhódító útjára. Az etióp kávék általában kirobbanóan virágos és gyümölcsös karakterűek, életteli savakkal, mosott vagy száraz feldolgozás mellett is izgalmasak. A kínálatunkba elérhető Daannisa Suke és Okoluu kiváló példái, hogy miért szeretjük az etióp kávékat. Ráadásként már a sorára várja a pörkölőben a következő, egy klasszikus mosott etióp, a Yirgacheffe Gedeb Chelichele, amiből Heatwave csomagolású is lesz!
Ahogy legutóbb ígértük, még szélesebb választékot szeretnénk kínálni a klasszikus stílusban pörkölt kávéinkból. Ebben a kategóriában ajánljuk most a kolumbiai El Balcon-t, nevét elhelyezkedésének köszönheti, a farmról csodálatos kilátás nyílik az Oporapa völgyeire. A kolumbiai kávék minősége az elmúlt 10 évben folyamatosan emelkedett, de az országra még mindig a testes, élénk savú és gazdag utóízű jellemzők. Étcsokoládé, mogyoró és finom fahéjas fűszeresség kavarog a csészében, decens, mégis tartogat izgalmat.
Nicaraguából is hoztunk egy újdonságot, a La Bastilla ültetvényről. Egy különleges farmról származik a kávé, az ültetvényen belül mikrofarmokat alakítottak ki, hogy minden egyes kávécserje a legjobb körülmények között fejlődhessen. A vulkanikus talaj kiváló alapot biztosít az itteni élővilágnak és a farm 2003 óta rendelkezik a Rainforest Alliance tanúsítványával.
Szüretkor a legérettebb, legmagasabb cukortartalmú szemeket keresik, ami a feldolgozás során nagyfokú odafigyeléssel párosul. A végeredményként ragyogóan tiszta, friss trópusi gyümölcsös ízvilágú kávét kapunk csészénkbe, amelyet bőséges aszalt gyümölcsös édesség és finom mogyorós jegyek egészítenek ki.
Még mindig elérhető kedvencetek, Pápua Új-Guineából a Lamari. Egy pillanatig sem csodálkozunk rajta, hogy ilyen népszerű, hiszen olyan kerek élményt ad a kávé, amit újra és újra szeretne az ember megkóstolni.
Kávéval foglalkozva hamar felismeri az ember, hogy a legjobb eredmény eléréséhez nem elég a jó minőségű kávébab, a végeredmény jelentős részét adó víz legalább ugyanilyen fontos. Természetesen ebben a témában is tudunk segíteni, az Egyesült Államokban piacvezető Pentair Everpure magyar forgalmazójaként a vendéglátás bármely területére és otthonra számos megoldást kínálunk.
Jó hírünk van azoknak, akik szerették korábban a NovoSol és Kong Que kávéinkat vagy emlékeznek a Oromonra. Legújabb megjelenésünk, a Lamari ugyanis ezek nyomába lép, hasonló stílust képviselve.
Emellett a klasszikus brazil stílus rajongóinak is van újdonságunk, São Joaquim kávénk ezt a vonalat erősíti.
Az egészséges életmód egyik alappillére a tápanyagokban gazdag ételek és italok fogyasztása. Az egyik legnépszerűbb egészséges ital a smoothie, amely friss gyümölcsökből és zöldségekből készül.
A smoothie alap lé, vagy más néven gyümölcspüré, kiváló megoldás arra, hogy gyorsan és egyszerűen elkészítsd a kedvenc smoothie-dat, miközben biztosítod a napi vitamin- és ásványianyag-beviteledet. Ebben a cikkben bemutatjuk a smoothie alap lé előnyeit, néhány kreatív felhasználási tippet, és megosztunk egy egyszerű receptet, amely garantáltan feldobja a napodat.