Karangura 1000 g

VAN
Raktárkészlet:
Karangura 1000 g

Ország: Uganda
Régió: Drugar Rwenzori
Farm: Karangura Peak Cooperative
Farmer: 683+ farmer, aki a Karangura Peak állomásra szállítanak
Variáns: Kurume
Termőhely tengerszint feletti magassága: 1,700 – 2,000 m
Feldolgozási mód: Natúr
Véleményünk szerint: Étcsokoládé, kakaó, szárított fűszerek

Részletek

A kávéról

A Karangura Peak Coffee 2013-ban egyesületként indult, de rövid időn belül szövetkezetté fejlődött. A szövetkezet Kyabwire faluban (Nyakitokoli plébánia) található Uganda nyugati régiójában. Célja, hogy a kollektív marketingen keresztül közösen növeljék a kávéeladások mennyiségét és maximalizálják a profitot. Óriási segítség a farmerek számára, hiszen lehetőségük van, gazdálkodás fejlesztésére és családjaik színvonalasabb ellátására is.

 

Kurume

A Kurume variáns az etiópiai Yirgacheffe területén őshonos regionális kávéfajták egyike. Jellemzően a növényen kis cseresznyék teremnek, de jó éves hozammal.

 

Szüret és feldolgozás

Karangura Peak Coffee szövetkezet speciális betakarítási módszert követel a tagoktól, hiszen csak így tudjék garantálni, hogy kávéik a legjobb minőségűek legyenek a kezdetektől fogva. Hagyományosan kézzel szüretelnek, ezzel megakadályozva, hogy az idő előtti kávészüretet. Csak piros, érett állapotban lévő cseresznyét szedik le. Szüretet követően nyitott szárítóállványokra helyezik a gyümölcsöt, ahol a napon szárítják. Eközben farmerek folyamatosan átmozgatják, hogy biztosítsák az egyenletes száradást, ami általában 7-10 nap.

Adatok
Kiszerelés
1000g
Pörkölési profil
Eszpresszó
Ország
Uganda
Cikkszám
OE68KG
Tömeg
1 kg/db
Hasonló termékek