Sítio Das Colinas Natural 250g

Sítio Das Colinas Natural 250g

Ország - Brazília

Régió - Caparaó-hegység

Város - Alto Jequitibá

Falu - Zona Rural

Farmer - Marilda Mafort, Nilim Assumpção Santos

Arabika variáns - Red Bourbon

Feldolgozási mód - Natural

Tengerszint feletti magasság - 1130-1270 m

 

Véleményünk szerint: Közepes testességgel bíró Karamella Fudge és kandírozott narancs ízeivel büszkélkedő kiegyensúlyozott kávé. Ízvilágnak köszönhetően tökéletes alapot nyújt egy eszpresszónak vagy egyéb eszpresszó alapú tejes italoknak.

Részletek

Történet:

Kávétermesztő családból származó Marilda, 2016 óta termel specialty kávét párjával, Nilimmel. A Sítio Das Colinas farm kiváltságos helyen fekszik 1250 m tengerszint feletti magasságban a Caparaó-hegységben, ahol a mikroklíma ideális a specialty kávék termesztéséhez. 2019-től anaerob fermentációval kísérleteztek, aminek az eredményeképp elnyerték 90+ kávé minősítés,  ekkor exportálták először a kávéit Európába. Marilda imádja, amit csinál és párja teljes mértékben támogatja őt a régió egyik legjobb kávéjának előállításában.

 

Szüret és feldolgozás

A szüret alatt szelektíven válogatnak, csak az érett cseresznyét szedik, míg a zöldek addig maradnak a növényen, amíg el nem érik a betakarítandó tökéletes fejlődési stádiumot. A szedés után a cseresznye külső héját víz nélkül megpucolják és 192 órán át anaerob körülmények között tartják. Ezután a cseresznyét függesztett ágyakon, 5 napig szárítják a napon. Szárítás után a kávét legalább 30-40 napig fadobozokban pihentetik.

 

Farm jövője

A minőség fenntartás és javítás elengedhetetlen a fejlődés előmozdításához, emellett a kávétermesztés hagyományait is szeretné Marilda és Nilim megtartani.

Adatok
Cikkszám
OE05
Tömeg
250 g/db