Sao Francisco de Bela Vista 1000g

NEW
Out of stock
Sao Francisco de Bela Vista 1000g

Ország - Brazília

Régió - Carmo de Minas, Mantiquieria de Minas

Farm - Sao Franciso de Bela Vista

Farmer - Tarcízio Aldo Zugliani

Variáns - Yellow Catuai

Termőhely tengerszint feletti magassága - 1,100 m

Feldolgozási mód - Magozott Natúr

Véleményünk szerint: Ez a Yellow Catuai natúr feldolgozású tétel klasszikus profilú, testes, lágy savasságú, sárga gyümölcsös és csokoládés ízvilágú.

Details

Kávéról

Tarcízio Aldo Zugliani 1993-ban vásárolta meg a Fazenda Sao Francisco da Bela Vista farmot. Az évek során nagy fejlesztéseket hajtott végre a gazdaság infrastruktúráját illetően. Kávészárító teraszokat épített és jobb feldolgozó berendezésekbe és forgó szárítókba fektetett be. A gazdaság talaját felfrissítette, fiatal hajtásokkal ültette be a termelékenység és a minőség javítása érdekében.

 

Szüret és feldolgozás

Brazíliában egyre több olyan gazdaság működik, amelyek inkább a minőségére, mintsem a mennyiségre koncentrálnak. Ezek a gazdaságok nagy figyelmet szentelnek a termesztés, a betakarítás és a feldolgozás minden szakaszára.

A tengerszint feletti magasság és a vulkanikus talaj Brazíliában az elsődleges feltétele a kiegyensúlyozott, testes kávék termesztésének, melyekről az ország híres.

Számos régióban a széles, lapos farm elrendezés terjedt el, ami megkönnyíti a gépesítést és lehetővé teszik a termelési költségek csökkentését. Brazília azon kevés országok egyike, ahol az alacsony világpiaci árakkal szemben folyamatosan kedvező árrés realizálódik.

A viszonylag sík farmok a könnyű gépi szüretelés következtében a szelektív kézi szedés helyett a mechanikus betakarításra váltottak. A mai gépek egyre érzékenyebbek, vagyis szüret idején a szüretelő gép csak teljesen érett cseresznyét szedi le.

Betakarítás után a cseresznyéket pépesítik, és a teraszokon a napon szárítják. Miután megszáradt, ún. „parchment” réteggel együtt a kávét exportálásig és/vagy száraz őrlésig a COCARIVE raktárába küldik.

A szárítási szakasz után a szövetkezet tovább gondoskodik az osztályozásról, a forgalmazásról és az exportról. Saját minőség ellenőrző laboratóriumuk, valamint tároló- és malomlétesítményeik vannak Carmo de Minasban.

A COCARIVE támogatást nyújt tagjainak a termelési lánc minden szakaszában. Agronómusokból és műszaki szakértőkből álló csapatuk segítséget nyújt a kávé termesztési technikáiban, a gépesítésben, a tárolásában és végül kereskedelmi forgalomba hozatalában is.

Valamennyi COCARIVE taggazdaság rendelkezik Védett Földrajzi Jelzés (Protected Geographical Indication, PGI) tanúsítvánnyal. Ráadásul mindet a Brazil Specialty Coffee Association (BSCA) tanúsítja. Ez a bizonyítvány a BSCA garancia, vagyis hogy a gazdaságban a munka minden mozzanata legális. Ez garantálja a gazdaság környezetbarát működésének megvalósítását a kávé előállítási folyamatának minden szakaszában

Info
Article No.
OE17KG
Weight
1 kg/pcs