Kiváló minőségű bio matcha kiegyensúlyozott, gazdag, keserédes ízzel, krémes állaggal és malachit zöld színnel. Testes ízének köszönhetően ideális önmagában, de lattéban, turmixban és limonádéban is fogyasztható. Az 1. és 2. szüretkor nyerik a közvetlen napfénytől kifejezetten árnyékolt teanövényekből. Ez az eljárás magasabb klorofill- és L-teanin-tartalmat, valamint gazdagabb, zöldebb színt eredményez. A friss leveleket ezután összegyűjtik, megszárítják és porrá őrlik.
A Moya Matcha Traditional-t a Kiotói Prefektúra Uji régiójában termesztik, amely több mint 800 éve a legmagasabb minőségű zöld tea termesztéséről ismert. Az Uji régió híres termékeny talajáról és tiszta vizéről. Az ottani zöld teanövények ideális körülmények között nőnek, köszönhetően a jó napfényt adó domboknak, a gyakori ködnek, amely megvédi a finom leveleket a fagytól, és a nagy mennyiségű csapadéknak. A Moya Matcha-t aprólékosan termesztik és szüretelik a kis családi tulajdonban lévő bio teaföldeken. Ezt követően helyben, Japánban dolgozzák fel, és kis tételekben szállítják el, hogy biztosítsák a csúcsfrissességet minden fajtánk esetében. Ez segít megőrizni a tealevél minden tulajdonságát, és magas szinten tartani az ásványi anyagokat és antioxidánsokat.
MATCHA ELKÉSZÍTÉSE:
A matcha elkészítésének hagyományos módja a japán teaszertartásból származik. Ehhez egy matcha tálat, egy bambusz habverőt - chasen - és egy bambusz kanalat - chashaku - használnak. Tegyen 2 chashaku kanál matchát (1,5 g) egy matcha tálba, és öntsön rá 100 ml forró vizet (80 °C). A chasen a kezében, csuklóból erőteljesen, m-alakú, nem körkörös mozdulatokkal verje fel a matchát. Körülbelül 20 másodperc alatt a táladnak tökéletes jáde-zöld habbal kell megtelnie. Most még több vizet adhatsz hozzá, ha szeretnéd, hogy a matcha kevésbé legyen erős.
A matcha keverése tejhabosítóval ugyanilyen egyszerű. Adj egy lapos teáskanál matchát (1,5 g) egy csészébe vagy pohárba, és öntsd fel 100 ml forró vízzel. Keverje jól össze, és adjon hozzá még vizet. 1 teáskanál általában 200-250 ml matcha italt ad. Akárcsak a kávé esetében, egyesek erős matcha eszpresszót szeretnek inni, mások inkább több vizet adnak hozzá. A matchát keverheti gyümölcslével vagy tejjel is.