El Manzanillo 1000g

NEW
Out of stock
El Manzanillo 1000g

Ország: Kolumbia

Régió: Giraldo, Antioquia

Farm: Finca El Manzanillo

Farmer: Flor Eunice Higuita Urrego

Variáns: Caturra

Termőhely tengerszint feletti magassága: 2,050 m

Feldolgozási mód: Fully washed

Véleményünk szerint:

 

Details

A kávéról

Az 1990-es években Flor Eunice Higuita Urrego édesapja vásárolta azt a kis gazdaságot, ahol ő a mai napig termel. A kávé eladása a legnagyobb bevételi forrás, ami támogatja Flor Eunicet és családját egész évben.

Flor Eunice Higuita Urrego a farmján, a Finca El Manzanillon, a Caturra kávéfajtát termeszti. A farm Giraldo, Antioquia-ban található, a tengerszint felett 2,050 méter magasan, ami ideális feltételeket biztosít az édes, tömör kávéfürtök termeléséhez.

Feldolgozás

Flor Eunice szelektíven, kézzel válogatja a cseresznyét és még aznap magozza. A gyümölcshúsos magok 16 órán át fermentálódnak, ezután tiszta vízben megmossák őket. Következő lépésként szárító lepedőkre oszlatják szét a mosott kávészemeket, amik a farmer háza tetején száradnak. Ha rossz az idő, akkor szárítógépet használ. Flor Eunice gyakori átmozgatással biztosítja az egyenletes száradást.

 

Kolumbiai kávé

Kolumbia kávét a 19. század eleje óta termel és exportál. A kolumbiai kávé híres testességéről, élénk savasságáról és gazdag utóízéről. Erre a régióra jellemző, hogy az éghajlati jelenségek széles skálájával büszkélkedhet és a földrajzi viszonyok is kedvezőek. Ezek járulnak hozzá az egyedi ízejegyek kialakulásához a kávéban. Kolumbiában a betakarítás ideje meglehetősen változhat, aminek következménye, hogy Kolumbiának egész évben van friss termése.

 

A specialty kávék elterjedése miatt egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a kereskedők és a gazdák az üzleti tevékenységük megváltoztatására. A termelőknél egyre gyakoribb, hogy különválasztják a legjobb minőségű kávéjukat, amiket külön forgalmaznak.

A kolumbiai kávék az elmúlt 10 évben több nemzetközi tanúsítványt szereztek. A leggyakoribb igazolások a Fairtrade, az Rainforest Alliance, az UTZ és az Organikus.

 

Info
Article No.
27OEKG
Weight
1 kg/pcs