Las Nubes 250g

Las Nubes 250g

Ország - Nicaragua

Régió - La Tablazon, Dipilto, Nueva Segovia

Farm - Las Nubes

Farmer - Roberto Castellano

Arabica variáns - Pacas

Feldolgozási mód - Honey

Termőhely tengerszint feletti magassága - 1300-1400 m

Szüretelési időszak: December - Március

 

Véleményünk szerint: Nagyon érdekes kávé, amiben a skót vajas sütemény, karamella és narancs van jellen. Közepes testesség jellemzés és komplex utóíz.

 

 

 

 

 

Beschreibung

Don Reginaldo még gyermekként kezdett dolgozni családja kávéfarmjain, majd 24 éves korában megvette az első farmját. Feleségével már 5 gyermekük volt, mikor el kellett hagyniuk Nicaraguát a nyolcvanas évek háborús ideje alatt.

 

1990 decemberében visszatértek és újra elkezdtek a farmokon dolgozni, de a termelés az első pár évben nagyon alacsony volt, a sok éves elhagyatottságnak köszönhetően.

 

A kilencvenes évek végén bekövetkezett árcsökkenéssel gyermekei úgy döntöttek, hogy más iparágakban kezdenek el dolgozni, de Don Reginaldo továbbra is a gazdaságában dolgozott. Kifizetődött munkája, hiszen 5 évvel később második helyezést ért el a 
Cup of Excellencen.

 

Ezután nem sokkal a farm egy részét felosztotta két fia, José Ramon és Luis Antonio között. Másik fia, Roberto eközben agronómiát tanult, és megvásárolta saját kis gazdaságát, jelenleg már a Las Nubes-t is ő vezeti, amely a legjelentősebb az összes farmjuk közül. 

 

Családi vállalkozásként működnek együtt mindannyian a családból, megosztva egymással a munkaeszközöket, területet.

 

Daten
Artikel-Nr.
OE20
Gewicht
250 g/db