Történet:
Kávétermesztő családból származó Marilda, 2016 óta termel specialty kávét párjával, Nilimmel. A Sítio Das Colinas farm kiváltságos helyen fekszik 1250 m tengerszint feletti magasságban a Caparaó-hegységben, ahol a mikroklíma ideális a specialty kávék termesztéséhez. 2019-től anaerob fermentációval kísérleteztek, aminek az eredményeképp elnyerték 90+ kávé minősítés, ekkor exportálták először a kávéit Európába. Marilda imádja, amit csinál és párja teljes mértékben támogatja őt a régió egyik legjobb kávéjának előállításában.
Szüret és feldolgozás
A szüret alatt szelektíven válogatnak, csak az érett cseresznyét szedik, míg a zöldek addig maradnak a növényen, amíg el nem érik a betakarítandó tökéletes fejlődési stádiumot. A szedés után a cseresznye külső héját víz nélkül megpucolják és 192 órán át anaerob körülmények között tartják. Ezután a cseresznyét függesztett ágyakon, 5 napig szárítják a napon. Szárítás után a kávét legalább 30-40 napig fadobozokban pihentetik.
Farm jövője
A minőség fenntartás és javítás elengedhetetlen a fejlődés előmozdításához, emellett a kávétermesztés hagyományait is szeretné Marilda és Nilim megtartani.