Történet
Kávétermesztő családból származó Marilda, 2016 óta termel specialty kávét párjával, Nilimmel. A Sítio Das Colinas farm kiváltságos helyen fekszik, 1250 m tengerszint feletti magasságban a Caparaó-hegységben, ahol a mikroklíma ideális a specialty kávék termesztéséhez. 2019-től anaerob fermentációval kísérleteztek, aminek az eredményeképp elnyerték 90+ kávé minősítést. Ekkor exportálták először a kávéikat Európába. Marilda imádja, amit csinál és párja teljes mértékben támogatja őt a régió egyik legjobb kávéjának előállításában.
Szüret és feldolgozás
A szüret alatt szigorúan válogatnak, csak az érett cseresznyét szedik, míg a zöldek addig maradnak a növényen, amíg el nem érik a betakarítható, tökéletes fejlődési stádiumot. A szedés után a cseresznye külső héját víz nélkül megpucolják és 192 órán át anaerob körülmények között tartják. Ezután a cseresznyét függesztett ágyakon, 5 napig szárítják a napon. Szárítás után a kávét legalább 30-40 napig fadobozokban pihentetik.