
Még színesebb kávékínálat
Odafigyelünk a partnereink visszajelzésére, amikor ez egybevág a saját elképzeléseinkkel, akkor hamar valóra válnak a kívánságok. Két új, klasszikus stílusú, de izgalmas karakterű nagykereskedelmi kávéval bővül a kínálatunk.
A specialty kávé lényege a változatosság, a szezonalitás. Ahogy a borok esetében extra izgalom, hogy mit hoz egy új évjárat, úgy a kávénál is érdemes erre a változatosságra értékes lehetőségként tekinteni.
Termékkínálatunk fontos alkotóeleme a brazil területről származó, klasszikusabb stílusban pörkölt kávénk. Idén még hangsúlyosabban igyekszünk ebben a kategóriában tovább bővíteni a kínálatunkat és iúj kávéket bevonni a kínálatba.
Nbuni
Kenya minden kávékedvelő számára izgalmas, ízben bogyós gyümölcsökkel teli kávékat jelent. Érdekessége ennek a kávénak, hogy a feldolgozáskor a helyi szokásoktól eltérően száraz eljárást alkalmaztak, mely során a kávécseresznyét a gyümölcshússal együtt szárítják, így gazdag, telt testű és karakteres ízvilág alakul ki.
A Nbuni a csészében aszalt gyümölcsös ízjegyeket mutat kiegészülve ribizlivel, valamint étcsokoládét és a mézet. Ez a kávénk ideális olyan kávézóknak, ahol törekszenek arra, hogy vendégeiknek emlékezetes kávé élményt nyújtsanak.
Adatlap:
Nbuni kenyai specialty szemes kávé
Ország: Kenya
Régió: Kirinyaga
Farm: Kii mosóállomás
Farmer: A Ruungeto Szövetkezet kistermelői
Variáns: Batian
Termőhely tengerszint feletti magassága: 1700–1900 méter
Feldolgozási mód: natúr, azaz száraz
Meghatározó ízjegyek: étcsokoládé, mazsola, ribiszke, méz
La Victoria
Peru az utóbbi tíz évben jelentős előrelépést tett a minőségi kávétermesztésben. A ködös Andok magasan fekvő területein, La Victoria kis faluban található a Cerro Blanco gazdaszövetség. Elkötelezettek a kiváló minőség iránt, olyan fajtákat is termesztenek, mint a Pache, a Red Bourbon és a Yellow Typica.
Az amarillo egy ritka, sárga termésű arabica fajta. Magas tengerszint feletti elhelyezkedése ideális számára, ahol komplex ízvilágot alakít ki. Citrusos savassága, virágos aromái és kellemes édessége miatt gyorsan népszerűvé vált.
Az általunk pörkölt kávéban a csokoládé és a pekándió ízei mellett egy frissítő nektarinos karakter is felfedezhető. Ez a kávé sokoldalú, önmagában is élvezetes, de tejes italokban is kiválóan működik.
Adatlap:
La Victoria perui specialty kávé
Ország: Peru
Régió: La Victoria, San Martin
Farm: Cerro Blanco gazdaszövetség
Variáns: Amarillo
Termőhely tengerszint feletti magassága: 1400 m
Feldolgozási mód: mosott
Meghatározó ízjegyek: csokoládé, pekándió, nektarin
Kávéval foglalkozva hamar felismeri az ember, hogy a legjobb eredmény eléréséhez nem elég a jó minőségű kávébab, a végeredmény jelentős részét adó víz legalább ugyanilyen fontos. Természetesen ebben a témában is tudunk segíteni, az Egyesült Államokban piacvezető Pentair Everpure magyar forgalmazójaként a vendéglátás bármely területére és otthonra számos megoldást kínálunk.
Jó hírünk van azoknak, akik szerették korábban a NovoSol és Kong Que kávéinkat vagy emlékeznek a Oromonra. Legújabb megjelenésünk, a Lamari ugyanis ezek nyomába lép, hasonló stílust képviselve.
Emellett a klasszikus brazil stílus rajongóinak is van újdonságunk, São Joaquim kávénk ezt a vonalat erősíti.
Az egészséges életmód egyik alappillére a tápanyagokban gazdag ételek és italok fogyasztása. Az egyik legnépszerűbb egészséges ital a smoothie, amely friss gyümölcsökből és zöldségekből készül.
A smoothie alap lé, vagy más néven gyümölcspüré, kiváló megoldás arra, hogy gyorsan és egyszerűen elkészítsd a kedvenc smoothie-dat, miközben biztosítod a napi vitamin- és ásványianyag-beviteledet. Ebben a cikkben bemutatjuk a smoothie alap lé előnyeit, néhány kreatív felhasználási tippet, és megosztunk egy egyszerű receptet, amely garantáltan feldobja a napodat.