Vista Hermosa 200g

Vista Hermosa 200g
Kiszerelés
Pörkölési profil

Ország: El Salvador

Régió: Ahuachapan, Apaneca-Ilamatepec Mountain Range

Farm: Finca Vista Hermosa

Farmer: José Enrique Gutierrez

Variáns: Caturra

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1,100 m

Feldolgozási mód: Honey

Véleményünk szerint:

Részletek

Harmadik generációs kávétermelő, José Gutierrez, munkásságában ötvözi a hagyományokat, az innovációt és a tudományt, annak érdekében, hogy táplálja és megvédje kávéját a betegségektől és kártevőktől.

 

A kávéról

José Gutierreznek szenvedélye a kávétermesztés. A családja az 1980-as években abbahagyta a gazdálkodást, majdnem 25 év kihagyás után José kezdte újra a kávétermesztést. A specialty kávék és a minőségi kávé iránti nagy érdeklődés miatt kezdett újra kávéval foglalkozni 2005-ben.

José a magas minőségű kávé termelésre koncentrál gazdaságában, mely az Illamatepec hegységben fekszik. A termékeny agyagos talaj, a kedvező éghajlati tényezők és a környezettudatos gazdálkodás teszik lehetővé, hogy José szenvedélyének, a specialty kávé termelésének élhessen.

 

Szüret és Feldolgozás

A Finca Vista Hermosán termelt kávék árnyékos vidéken teremnek, amit az őshonos fafajok biztosítanak. Az éghajlat sajátossága a 6 hónapos száraz évszak, mely alatt a cukor a cseresznyében koncentrálódik.

José elkötelezett a környezet védelme és a fenntartható gazdálkodási gyakorlatok alkalmazása mellett. A gazdaság holisztikus ökológiai rendszeren alapszik, mely egyesíti a mikrobiológiai tudást a növények táplálásának rutinjával.

 

A farmon a dolgozók szüret alkalmával szelektíven, kézzel szedik az érett cseresznyét. José jó kapcsolatot ápol a munkavállalóival, akik közül sokan évről-évre visszatérnek szüret idejére a Finca Vista Hermosaba. Ezek a kapcsolatok segítsenek Josénak olyan munkásokat alkalmazni, akik megbízhatók, tapasztaltak és hatékonyan tudnak dolgozni.

A betakarítás során minden cseresznyét kézzel válogatnak, így érik el a kiváló minőséget. Az érett cseresznyét egy „ecopulperrel” magozzák, és a gyümölcshúsos magok sűrű pépjét (pergamenjét) emelt ágyakra terítik, ahol 14-18 napig száradnak a napon. A dolgozók gyakran forgatják, hogy elősegítsék az egyenletes száradást. A szárított ún. pergament pihentetjük, majd az ahuachapani Concepcion de Atacóban található szárazmalomba, Beneficio El Carmenbe szállítják. Összességében a kávé 60-150 napig pihen a szárítás után, és az exportálás előtt.

Adatok
identifier_exists
no
Kiszerelés
200g
Pörkölési profil
Eszpresszó
Ország
El Salvador
Cikkszám
OE35
Tömeg
200 g/db
Hasonló termékek