Senel Campos 1000g

VAN
Raktárkészlet:
Senel Campos 1000g

Ország: Costa Rica

Régió: Peréz Zeledon, Brunca

Farm: La Toboba

Farmer: Senel Campos and Allan Campos

Variáns: Red Catuai

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1400-1700 m

Feldolgozási mód: Dry Anaerobic

Véleményünk szerint: tökéletes és tiszta, nagyon lágy és elegáns kávé, amiben a friss mangó, grapefruit jellenléte mellet enyhén mézes testesség kiséri.

 

Részletek

Történet

A La Toboba farm tulajdonosa, Senel Campos és fia Allan, a farmon élnek és dolgoznak. Saját kezükbe vették az irányítást 2016-ban és elszakadtak a helyi szövetkezettől. Függetlenedésük nagy lépés volt számukra, mert így teljes felügyeletet gyakorolhatnak a termelés és feldolgozás felett.

 

A megújulás és fejlődés jellemzi a közös munkánkat az évek során. Don Senel életvitele a farmon teljesen új perspektívába helyezte a kapcsolatát a természettel, ami elengedhetetlen a kiváló minőségű kávé termesztéséhez.

 

Senel és Alan folyamatosan fejlesztenek és befektetnek farmjukba és mikro üzemükbe. Tavaly saját raktárt építettek és üvegházat telepítettek, amely több kávét képes szárítani ellenőrzött környezetben. További terveik közé tartozik, hogy újabb szárító ágyakat és üvegházat szeretnének a farmra. Emellett bővítésre is gondoltak és szándékukban áll földet vásárolni, hogy több fajtát tudjanak termelni, mint például ET47, Hybrid H3 F1, Wild Ethiopian, Geisha és A Catigua MG2 szerepel a listájukon.

 

Mindennapi küzdelmeik ellenére Senel szeretné minél több kávéfogyasztónak átadni a tudását, hogy az ő szemével lássák mennyi munkát fektetnek a specialty kávé előállításába.

 

Feldolgozási információk

"Dry Anaerobic"

A cseresznyéket a Briz 28 cukros szint elérésekor szüretelik. A betakarítás után a cseresznyét ún. afrikai ágyon 110 órán át szárítják és 2 óránként átmozgatják. Ezután a gyümölcsöt az anaerob fermentációs tartályokba helyezik 120 órárat. Aztán a gyümölcsöt lassan szárító üvegházakba viszik, ahol egy „saran” nevű szövettel borítják, és a cseresznyét 5 óránként mozgatják, ezzel meghosszabbítva a gyümölcs száradási idejét. Összesen 45 napig szárad, amit 60 napos pihentetés követ, mielőtt a kávét exportra előkészítik.

Adatok
Cikkszám
OE19KG
Tömeg
1 kg/db