Sao Francisco da Bela Vista 1000g

VAN
Raktárkészlet:
Sao Francisco da Bela Vista  1000g
Kiszerelés
Pörkölési profil
Ország

Ország: Brazília

Régió: Carmo de Minas

Farm: Sao Francisco de Bela Vista

Variáns: Yellow Catuai

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1100 m

Feldolgozási mód: Pulped Natural

Véleményünk szerint: Csoki, Dohány, Gyömbér

Részletek

A kávéról

Tarcízio Aldo Zugliani 1993-ban vásárolta meg a Fazenda Sao Francisco da Bela Vista nevű farmot. Az évek során jelentős fejlesztéseket hajtott végre a gazdaság infrastruktúráján. A kávé szárításához teraszokat épített és beruházott jobb hatékonyságú felszerelésekbe, forgószárítókba. Az farmot fiatal palántákkal ültette be a termelékenység és minőség növelése érdekében. Talajanalízis segítségével specifikus kávétermesztési módszereket határozott meg, és növelte a hatékonyságot. Ezek az intézkedések összességében növelték az általános minőséget, és elősegítették ennek a Yellow Catuai Pulped Natural téttelnek a termesztését, amely klasszikus cupping profillal rendelkezik.

 

Szüret és feldolgozás

Brazíliában egyre több gazdaság fordít nagyobb figyelmet a kávé minőségére, mint a mennyiségre. Ezek a gazdaságok a termesztést, az aratást és a feldolgozást nagy odafigyeléssel végzik. Brazíliában a tengeriszint feletti magasság és a vulkanikus talaj kombinációja ideális feltételeket biztosít a kiegyensúlyozott, jó testtel rendelkező kávék termesztéséhez, amelyekről az ország híres. A széles, lapos farmok sok régióban megkönnyítik a gépi betakarítást és csökkentik a termelési költségeket, ami azt eredményezi, hogy Brazília azon kevés országok egyike, amelynek az alacsony világpiaci árai ellenére is folyamatosan megfelelő profitot tud elérni a termesztett kávéból.

 

Brazília sok kávétermelő régiója viszonylag laposan helyezkedik el és magas a minimálbér, ezért a legtöbb gazdaság a gépi aratást választja a válogatott kézi szedés helyett. Korábban ez azt jelentette, hogy a növény ágáról minden cseresznyét leszedett a gép, így az éretlen szemeket is. Azonban a mai mechanikus aratók egyre érzékenyebbek, így a gazdaságok minden körnél csak teljesen érett cseresznyéket tudnak betakarítani, ami jó hír a speciality piacra orientált farmereknek.

Az aratást követően a cseresznyék héját/húsát lehámozzák és teraszokra terítve napon szárítják. Miután a kávé megszáradt, a COCARIVE raktárba küldik tárolásra, ahonnan a szárazmalomba majd exportra kerül.

 

Kávé Brazíliában

Ma Brazília legtermékenyebb kávétermesztési régiói az Espirito Santo, São Paulo, Minas Gerais és Bahia. A legtöbb brazil kávét olyan nagy gazdaságokban termesztik, amelyeket a legmagasabb termelés hozam érdekében gépiesítettek, a betakarítás és feldolgozás mechanikusan zajlik. Ezt azért is tudják megtenni a gazdaságok, mert Brazília sok kávétermelő régióira jellemző a viszonylag sík terep. Illetve magas minimálbérek a legtöbb gazdaságot arra késztette, hogy a szelektív kézi szedés helyett az mechanikus betakarítást válasszák.

Korábban a gépesítés azt jelentette, hogy a betakarító gép minden szemet leszedett; a mai gépek azonban egyre érzékenyebbek, vagyis a gazdaságok minden egyes szüret körben csak teljesen érett cseresznyét takarítják be, ami jó hír a specialty kávéra fókuszáló termelők számára.

Vannak gazdaságok, ahol kevésbé egyenletes a talaj, ott alkalmazzák a „kézi gépes” betakarítás vegyes formáját. Az érett kávét egy ún. „ derriçadeira” - egyfajta gépes gereblye - segítségével szedik le, amely rezgést használ a betakarítás során. A kávénövények között ponyva húzódik, hogy befogja a cseresznyét, amikor esik.

Az újabb és szelektív technológiák segítségével egyre több olyan gazdaság él, amely egyre inkább a magas minőségű kávéfajtákkal foglalkozik.

Adatok
Kiszerelés
1000g
Pörkölési profil
Eszpresszó
Ország
Brazília
Cikkszám
OE95KG
Tömeg
1 kg/db
Hasonló termékek