Rutas Del Inca 200g

Rutas Del Inca 200g
Kiszerelés
Pörkölési profil
Ország

Ország: Peru

Régió: Querocoto

Farm: Rutas del Inca

Farmer: 268 farmer, aki CARI állomásaira szállít

Variáns: Caturra & Bourbon

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1,600-2,400 m

Feldolgozási mód: Washed

Véleményünk szerint: Snickers, Narancslé, Toffie

Részletek

A kávéról

CARI (Cooperativa Agraria Rutas Del Inca) 2013-ban még csak egy álom volt, de 2014 januárjában 33 alapító tag létrehozta a társaságot és ma már 12 helyszínen 268 farmerrel operál Querocoto, Querocotillo, Huambos and Llama területeken. Erre a térségre 1600-2400 méter tengerszint feletti magasság jellemző, ahol mérsékelt éghajlat uralkodik, amely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy karakteres specialty kávét termeljenek. A CARI fiatal vállalkozásként 2016-ban vehette át a „Timely Delivery and Reliability in Agricultural Trade” első igazán meghatározó nemzetközi elismerését Mexikóban. Következő évben a Kávé és Kakaó Vásáron hatodik helyezést érték el, majd 2018 áprilisában a CARI elnyerte a 2017-es év legjobb perui cégének járó díjat. A CARI küldetése, hogy stabil szervezetként támogassa a specialty kávék termelését, feldolgozását és kereskedelmi forgalomba helyezését, szem előtt tartva az ügyfeleinek igényeit.

 

Szüret & feldolgozás

A kávét 1600-2400 méteres tengerszint feletti magasságban termesztik. Itt a legjellemzőbb variánsok a Yellow & Red Caturra, a Typica, a Yellow & Red Bourbon, a Catuai és a Catimor.

 

A betakarítási szezonban az összes kávét szelektíven, kézzel szedik. Ezután a cseresznyéket magozzák és a gyümölcshúsos kávészemeket faládákban vagy kádakban fermentálják 12-18 órán át. Ezt követően tiszta vízzel megmossák, hogy eltávolítsák a maradék nyákot. A szárítás természetes módon történik, mivel a környék olyan mikroklímával rendelkezik, amely elősegíti a kávé egyenletes lassú száradását.

Adatok
identifier_exists
no
Kiszerelés
200g
Pörkölési profil
Eszpresszó
Ország
Peru
Cikkszám
OE54
Tömeg
200 g/db
Hasonló termékek