Nduki 200g

ÚJ
VAN
Raktárkészlet:
Nduki 200g
Kiszerelés
Pörkölési profil
Ország

Ország: Kenya

Régió: Kiganjo, Kiambu

Farm: Nduki Estate

Farmer: Hannah Ndugu és John Ndugu Maina

Variáns: Ruiru 11

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1,960 m

Feldolgozási mód: Fully Washed

Véleményünk szerint: Ribizli, áfonya, juicy

Részletek

A kávéról

Az Nduki Estate egy kis farm Kiambu megyében, Kenyában. A farm tulajdonosai, Hannah Kiyo Ndugu és John Ndugu Maina, már 20 éve kávét termesztéssel foglalkoznak. De ez nem mindig volt így, a farm megvásárlása előtt Hannah saját üzletet vezetett, ahol háztáji termékeket árult John pedig tanító volt. A kávétermesztés mellett Hannah továbbra is menedzseli a kis boltot, ahol a farmjukon előállított tejtermékeket, makadámdiót és avokádót árusítja.

 

Szüret és feldolgozás

A farm 1960 m tengerszint feletti magasságban található az Aberdare-hegység rendkívül termékeny nyugati lejtőin. A talaj mélyvörös agyagos vulkanikus.

A farmon hagyományosan kézzel szüretelnek. Az érett cseresznyét szétválogatják, tiszta vízben megmossák, majd kimagozzák és 36-72 órán keresztül fermentálják - az időjárástól függően. Az erjesztés után a kávészemeket megmossák és áztatják, majd 12-14 napig száradnának emelt afrikai ágyakon. A Hannah és John folyamatosan felügyeli a száradási folyamatot is, gyakran forgatják a szemeket, letakarják az időjárásnak megfelelően, hogy elősegítsék az egyenletes száradást.

Adatok
Kiszerelés
200g
Pörkölési profil
Filter
Ország
Kenya
Cikkszám
OE79
Tömeg
200 g/db
Hasonló termékek