Madre Tierra Honey 250g

ÚJ
Madre Tierra Honey 250g

Ország - El Salvador

Régió - Apaneca Ilamatepec mounten

Alrégió - Canton La Pandeaudra, Tacuba Ahuachapán

Termelő - Thelma de Gurtierrez

Farm mérete - 3,2 hektár

Szüret - Október - Március

Variáns - Catuai & Icatu, Sarchimor

Feldolgozási mód - Natúr

Termőhely tengerszint feletti magassága - 1200 m

Véleményünk: Ez egy csokoládé bomba, nagy nehéz kerek test jellemzi. Útó ízében au aszaltszilva és pipia dohány van jellen. Ami a pedig a savasságát illeti az a frissen préselt narancslére emlékezet. 

Részletek

Kávéról

Harmadik generációs kávétermelő, Thelma de Gutierrez, egész életében meghatározó szerepet töltött be a kávé. Thelma 2006-ban megvásárolta a Finca Madre Tierra-t, ahol minden kihívás ellenére fáradhatatlanul azon dolgozik, hogy a minél jobb minőségű kávét termeljen.

 

A kávé iránti szeretetem és szenvedélyem az, ami minden nap motivál.” – Thelma.

 

Thelma de Gutierrez egész életében központi tényező volt a kávé. A gyermekkorát családja kávéfarmján töltötte, és sok olyan kedves emléke van a szüret idejéről, amikor a farm körül szaladgált, miközben az érett cseresznye illata erősen átjárta a levegőt. Mindezeknek a boldog emlékeknek köszönhető, Thelma úgy döntött, hogy saját kávéfarmot vásárol, amellyel megalapozta a harmadik generációs kávétermelő karrierjét.

 

A Thelma 2006-ban vásárolta meg a Finca Madre Tierrát. A farm egy domb tetején fekszik az Ilamatepec-hegységben, Ataco város közelében. Szándékosan választotta ez a területet Ataco közelében, mert ez a város kiváló minőségű kávé előállításáról híres.

 

Ataco adottságaira építve Thelma nemcsak saját farmjának fejlődését tartja szem előtt, hanem szeretne hozzáadni a város értékeihez. Számos megvalósítandó ötlete van a gazdasága jövőbeni fejlesztésére, hogy tovább javítsa a farm minőségét. A közeljövőben Thelma egy öntözőrendszer telepítését tervezi, amely több szempontból is hatékonyabbá teszi a kávé termesztését és kiegészíti a gazdaságának megerősítésére irányuló erőfeszítéseit a lehetséges nehézségek ellen, beleértve az aszályokat, betegségeket és kártevőket, valamint esetleges financiális problémákat.

Termesztése

A vulkanikus talajnak köszönhetően a termőföld ásványi anyagokban gazdag és termékeny. Egy közeli forrás egész évben biztosítja a vizet. A gazdaság területén a zöldellő őshonos fák terebélyes lombkoronával rendelkeznek, amelyek táplálékot és menedéket nyújtanak az helyi és vándorló állatoknak is.

A környezet megóvása érdekében Thelma fenntartható gazdálkodási módszereket alkalmaz. A gazdaság holisztikus ökológiai rendszert használ a fertőzések és a betegségek megelőzésére. Gyakorlatban Thelma olyan gombákat vagy rovarokat tart, amelyek ártalmatlanok vagy előnyösek a kávénövények számára, és a az őket megtámadó betegségeket és kártevőket fogyasztják. Ezzel Thelma olyan természetes védelmet teremt farmja számára, amely javítja, nem pedig károsítja a környezetet.

Szüret és feldolgozás

A betakarítás során minden cseresznyét szelektíven válogatnak a kiváló minőségű kávé biztosítása érdekében. Az érett cseresznyét egy „Ecopulper-rel” magozzák, és a gyümölcshúsos magok sűrű pépjét (pergamenjét) emelt ágyakon elterítik, ahol 14-18 napig szárad a napon. A dolgozók gyakran forgatják, hogy elősegítsék az egyenletes száradást. A szárított ún. pergament pihentetjük, majd az Ahuachapan-i Concepcion de Atacóban található szárazmalomba, Beneficio El Carmenbe szállítjuk. Összességében a kávé 60-150 napig pihen a szárítás után az exportálás előtt.

 

Adatok
Cikkszám
OE09
Tömeg
250 g/db