Segovia 200g

VAN
Raktárkészlet:
Segovia 200g
Kiszerelés
Pörkölési profil
Ország

Ország: Nicaragua

Régió: Észak-Nicaragua, Esteli

Farm: Prodecoop Coperative

Farmer: 2,275+ farmer, aki Prodecoop Coperative tagja

Variáns: Bourbon & Caturra

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1,250 m

Feldolgozási mód: Fully Washed

Fermentáció: 16 órás eljárás

Véleményünk szerint: Alma, barna cukor, dohány

Részletek

A kávéról

Az Esteli, Madriz és Nueva Segovia régiókat összekötő Prodecoop Szövetkezet 1993 óta működik. A szervezet életre hívásának fő oka a Nemzetközi Kávémegállapodás (International Coffee Agreement) felbomlása, aminek következtében óriási árzuhanás következett be a piacon. Ma Prodecoopon keresztül a spcialty kávépörkölőknek világszerte tudnak értékesíteni, és tagjaik számára kedvezőbb árakat szerezni. A piaci képviselet mellett a szövetkezet a tagjait különféle projektekkel is támogatja, többek között a kávénövényeket adományoz, képzéseket és új technológiákat biztosít.

 

Szüret és feldolgozás

Az Esteli, Madriz és Nueva Segovia hegyvidéken helyezkedik. A talaj homokos és tápanyagban gazdag. Az éghajlat párás és trópusi. Ez a kombináció tökéletes kiváló minőségű kávé termesztéséhez. A farmerek szelektíven kézzel válogatják a cseresznyét a farmjaikon, és a betakarítást követően a közeli malmokba szállítják. A malmok dolgozói magozzák az érett cseresznyéket. A kávészemeken maradt gyümölcshússal majd 16 órán hagyják fermentálódni, mielőtt tiszta vízben megmossák, és a teraszokra vékony rétegekben szétterítik, hogy a napon megszáradjon. Száradás után a kávét átszállítják Palacaguinába a szárazmalomba.

 

Kávé Nicaraguában

Lehet, hogy Nicaragua nem a leghíresebb közép-amerikai kávétermelő ország, de nagy lehetőségek rejlenek benne. Az ország a „los lagos y losvulcanes” (ford. tavak és vulkánok) országaként ismert, ennek köszönhetően tökéletes alapokkal rendelkezik kávétermesztés szempontjából. Az országban számos termelő kísérletezik új fajtákkal és feldolgozási módszerekkel, így színesítve a specialty kávé kínálatot. Napjainkban Nicaraguában népszerűek a kávéfarmereket összefogó szövetkezetek és az általuk kínált pozitív szolgáltatások, támogatások és lehetőségek.

Adatok
Kiszerelés
200g
Pörkölési profil
Eszpresszó
Ország
Nicaragua
Cikkszám
OE84
Tömeg
200 g/db
Hasonló termékek