Las Nubes Juicy 1000g

Nincs raktáron
Las Nubes Juicy 1000g
Kiszerelés
Pörkölési profil
Ország

Ország: Costa Rica

Régió: Tarrazú

Farm: Finca Las Nubes

Farmer: Roberto Mata

Variáns: Caturra Catuai

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1,550 m

Feldolgozási mód: Red Honey

Véleményünk szerint: Cider, maracuja, alma

Részletek

A kávéról

 

Las Nubes (ford.: „A felhők”) Roberto Mata és fia, Michael legmagasabb farmja. 1930 méteren ennek a 4 hektár nagy farmnak a csúcsa valóban eléri a felhőket, kilátással a Santa Maria-ra és a Dota völgyére. Itt a Mata család számos fajtát termeszt, mint például a Caturra, Catuaí, SL28 és Geisha. Roberto Mata egy jól ismert veterán, ha kávéról van szó Costa Ricában. Nagy családjával a tarrazui San Marco de Dota városában él. Összesen 22 családtagja van, 12 testvére, 5 gyermeke és 12 unokája. Egyik büszkeségé lánya, Monica 13 évesen lett a legfiatalabb barista Costa Ricában, aki később élelmiszertechnológiát és táplálkozási tanácsadónak tanult. Nagy segítsége édesapjának, hasznos tanácsokkal látja el és felügyeli a folyamatokat, ha új típusú fermentációról van szó. Roberto számára fontos az újdonság keresése és a kísérletezés. A farmon saját malmot is fenntart, ezért úgy döntött kipróbálja, hogy az idei termés egy részét yellow honeyként, a másik részét pedig red honeyként dolgozza fel. Roberto cupping laborjában a kóstolók során a gésa tiszta virágos jázmin és levendula, csonthéjas gyümölcsök, például őszibarack és sárgabarack jegyeit, valamint szeder és szinte limonádéhoz hasonló citromos ízek mutatkoztak meg.

 

Szüret és feldolgozás

Az elmúlt évtizedben a Geisha variáns állandó résztvevője volt a csúcskategóriás specialty kávék piacának. Például a 2021-es Costa Rica Cup Of Excellence versenyen 30 nyertes kávé közül 15 geisha volt. Ez a fajta kivételes cupping profiljának köszönheti népszerűségét, intenzív virágos jegyek, magas édesség és összetett gyümölcsösség jellemzi.

 

A cseresznyéket 45 óra keresztül napon előerjesztik, majd magozzák és a visszamaradt gyümölcshússal honey feldolgozással 30 napig afrikai ágyakon, folyamatos ellenőrzés és átmozgatás mellett fermentálódik.

Adatok
identifier_exists
no
Kiszerelés
1000g
Pörkölési profil
Filter
Ország
Costa Rica
Cikkszám
OE56KG
Tömeg
1 kg/db
Hasonló termékek