Kaffa 200g

ÚJ
VAN
Raktárkészlet:
Kaffa 200g
Kiszerelés
Pörkölési profil
Ország

Ország: Etiópia

Régió: Kaffa, Bitta

Farm: Moplaco

Farmer: 37 farmer, aki a Moplaco farmra szállít

Variáns: Mixed Heirloom

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1,800 m

Feldolgozási mód: Washed

Véleményünk szerint: Bergamott, oolong tea, jégcsokoládé

Részletek

A kávéról

Kaffa régióban az infrastrukturális helyzet kezdetleges. A farmok nehezen megközelíthetőek autóval vagy busszal, a napszámosok inkább gyalogolnak vagy hasznon állatokon közlekedve érkeznek a farmokra dolgozni. Az itt termesztett kávék többsége helyi tájfajták, amelyeket heirloomnak neveznek.

 

Szüret és feldolgozás

A legtöbb etiópiai farmer kistermelő, és többségük továbbra is hagyományos módszerekkel dolgozik. Ennek eredményeként a legtöbb kávét műtrágya vagy növényvédőszer használata nélkül termesztik. A kávét szinte teljes egészében manuális eszközökkel gondozzák-és dolgozzák fel.

Az érett cseresznyét szelektíven, kézzel válogatják. A termelők a Moplaco mosóállomásra szállítják a cseresznyét, ahol szétválogatják, hogy eltávolítsák a sérült vagy éretlen szemeket. Még aznap kézi magozóval kimagozzák a gyümölcsöt és a babokat utána nyitott tartályokban 24-36 órán át fermentálják – időjárástól függően. A fermentálás után a kávét mossák és áztatják, azt követően 15 napig száradnának afrikai ágyakon.

 

Kávé Etiópiában

Etiópiát a kávé szülőhazájaként tartjuk számon, ezen felül a specialty kávéipar különleges figyelmét is kiérdemelte a megszámlálhatatlanul sokféle ízvariánsnak köszönhetően.

Etiópiában a legtöbb termelő kistermelő és a többség továbbra is hagyományos módszerekkel termeli a kávét. Ennek eredményeként a legtöbb kávé előállítása műtrágya vagy növényvédőszer nélkül történik. A kávét szinte teljes egészében kézműves módszerrel termesztik, szüretelik és szárítják.

Korábban a kávék nyomon követése nehéz volt. Ma már azonban az új szabályozásnak hála, a kávékat közvetlenül a farmerektől tudjuk megvásárolni. Az így kialakult közvetlen kapcsolat által mindenki nyer, hiszen európai importőrünk segíteni tudja őket a terményeik legjobb minőségben való előállításában, mi pedig ellenőrizhető, kifogástalan minőségű kávébabot tudunk vásárolni. Közös célunk, hogy a gazdák és a kávépörkölő egyaránt hozzáadott értéket tudjon képviselni a termesztés, feldolgozás és a pörkölés folyamata során.

Adatok
Kiszerelés
200g
Pörkölési profil
Filter
Ország
Etiópia
Cikkszám
OE78
Tömeg
200 g/db
Hasonló termékek