Isimbi 200g

VAN
Raktárkészlet:
Isimbi 200g
Kiszerelés
Pörkölési profil
Ország

Ország: Ruanda

Régió: Muhazi

Farm: Rwacof Mosóállomás

Farmer: 178+ farmer, aki a Rwacof Mosóállomásra szállít

Variáns: Bourbon

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1,100-2,000 m

Feldolgozási mód: Fully Washed

Véleményünk szerint: Grépfrút, citromfű, karamell

Részletek

A kávéról

A Rwacof mosóállomás a Muhazi területén, a magaslati dombok között található. Az 1685 méteres tengerszint feletti magasságban elhelyezkedő állomás 2100 méteres tengerszint feletti magasságban termesztett kávét is fogad. Az itteni éghajlat jellemzője, hogy által meleg nappalokat hűvös éjszakák váltják, amik elősegítik a cseresznye lassú érését, ami így több cukrot képes felhalmozni. A kiváló elhelyezkedés kivételes mezőgazdasági gyakorlatokkal párosul, lehetővé téve, hogy a Rwacof mosóállomásról a legjobb kávét hozzuk el nektek Ruandából.

 

Szüret és feldolgozás

A cseresznyét a gazdák szelektíven, kézzel szedik, és ezt követően a Rwacof mosóállomásra szállítják. Az állomáson a cseresznyék feldolgozása lebegtetéssel kezdődik, hogy eltávolítsák az alacsony sűrűségű szemeket. Válogatás után a cseresznyét pépesítik és 24 órán át fermentálják. Ezután a kávét mosó- és osztályozó csatornákon vezetik át, ahol csatornában létrehozott blokádok a babot a sűrűség szerint hét osztályba osztják. Újabb 20 órát áztatják a kávészemeket, amikről ez idő alatt leázik a maradék gyümölcshús. A babot ezután a szárítóasztalokhoz szállítják, ahol 3-4 hétig lassan száradnak. Az egyenletes száradás érdekében a dolgozók folyamatosan átmozgatják a kávét. A száradás befejeztével a száraz malomba viszik, ahol a rászáradt gyümölcshústól megtisztítják, bezsákolják a kávészemeket és előkészítik exportra.

 

Kávé Ruandában

Rögös történelmi kezdetek ellenére ma Ruanda a specialty kávé kedvelőinek egyik kedvence – jó okkal! Az 1900-as évek elején német misszionáriusok és telepesek vittek kávét Ruandába. A nagyipari kávétermelést az 1930-as és 1940-es években alapította a belga gyarmati kormány. A kávétermelés a belga telepesek távozása után is folytatódott. 1970-re a kávé Ruanda legnagyobb exportcikkévé vált, és a teljes exportbevétel 70%-át tette ki. A kávét annyira értékesnek tartották, hogy 1973-tól tilos volt kávénövényeket kitépni a földből.

A modern Ruanda a közel-keleti afrikai régió egyik legstabilabb országa. 2003 óta gazdasága évi 7-8%-kal nőtt, és ebben a gazdasági növekedésben a kávétermesztés kulcsszerepet játszott. Szintén jelentőséggel bír a nemek közötti egyenlőség megteremtéséhez. Ilyenek például azok az új kezdeményezések, amelyek a nőket arra összpontosítanak, hogy segítsenek a nőknek a gazdálkodáshoz szükséges eszközöket és ismereteket megszerezni, megváltoztatták a nők önmagukról alkotott képét és az őket körülvevő világgal való interakciót.

Ma a kistermelők az alapkövei a ruandai gazdaságot. Az országnak nincsenek nagy birtokai. A legtöbb kávét a több mint 400 000 kistermelő termeszti, akik kevesebb mint negyed hektár földdel rendelkeznek.

Adatok
Kiszerelés
200g
Pörkölési profil
Filter
Ország
Ruanda
Cikkszám
OE82F
Tömeg
200 g/db
Hasonló termékek