Finca La Esperanza 1000g

Finca La Esperanza 1000g
Kiszerelés

Ország: Kolumbia
Régió: Socorro, Santander
Farm: Finca la Esperanza
Farmer: Paola Castillo
Variáns: Castillo
Termőhely tengerszint feletti magassága: 1,580 – 1,650 m
Feldolgozási mód: Honey
Véleményünk szerint: Manadarin, Dzsem, Száraz fűszerek

Részletek

A kávéról

Joaquin Diaz (apa) fiatal korától kezdve a kávé szerelmese, néhány kávénövénnyel kezdte majd a környék képviselője lett a Kolumbiai Kávétermesztői Bizottságban (Colombian Coffee Growers Committee).

Ez a szenvedély fennmaradt és a családja minden tagját magával ragadta, felesége Margarita Castilló és három lánya Paola, Adriana, Leidy Diaz mind kiveszi a részét a kávé termesztésétől a leszüretelt és feldolgozott kávék kóstolásáig.

Az évek során megszerzett ismeretek és minden erőfeszítésüket arra összpontosították, hogy kihozzák a kávék legjobb tulajdonságát együtt működve a partnereinkkel és dolgozóikkal.

 

A Finca La Esperanza farm 45 percre található Socorro városától Santander megyében. A farm 2004 óta a család tulajdonában van, de már az 1950 -es évektől ezen a területen kávét termesztettek.

Amióta a család tulajdonában van a gazdaság mindig is újításra törekedettek; teljesen módosították a feldolgozó létesítményeket, új hatékony és ökológiai gépek telepítettek specialty kávé feldolgozásához. Ezzel nemcsak a kévé cseresznye szortírozását fejlesztették, vagyis lebegtetéssel válogatják szét az érett cseresznyéket az éretlentől, hanem különböző feldolgozási módokkal is van lehetőségük kísérletezni, például „Honey"-val.

 

A gazdaságban végzett munka legnagyobb értéke a fenntartható fejlődés. A család számára fontos a környezeti hatások csökkentése, amit úgy érnek el, hogy a feldolgozás során keletkező hulladékoknak új felhasználási lehetőségeket keresnek; konstruktív termék létrehozása a cél a kávé melléktermékeiből.

Elkötelezettek a folyamatos fejlődés mellett, minden nap arra törekednek izgalmas kávét hozzanak létre különleges aromákkal és ízekkel.

 

Szüret és feldolgozás

Ez a tétel „Honey” feldolgozású, azaz a cseresznyéket szelektíven kézzel válogatják, majd lebegtetéssel ismét ellenőrzik a cseresznyék érettségét, ezután helyben a farmon dolgozzák fel. A cseresznyéket pépesítik, majd agyümölcshúsos kávészemeket lepedőkön szétterítik és majd szárítják. A kávét rendszeresen megforgatják, hogy egyenletes legyen a száradás.

Adatok
identifier_exists
no
Kiszerelés
1000g
Cikkszám
OE43KG
Tömeg
1 kg/db
Hasonló termékek