Félix Morantes 1000g

Félix Morantes 1000g
Kiszerelés

Ország: Kolumbia

Régió: Curití, Santander

Farm: Café de la Torre

Farmer: Félix Morantes

Variáns: Castillo

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1,900 m

Feldolgozási mód: Honey

Véleményünk szerint: Alma, Karamell, Butterscotch

Részletek

A kávéról

Tengerszint felett 1,900 méter magasan található Café De La Torre farm, ami egy kis családi vállalkozás, ahol több generáción keresztül elhivatottan termeszti a saját kávéját Curití városában, ami Santander megyében, Kolumbiában.

Félix Morantes, aki jelenleg vezeti a farmot, a farmon nőtt fel így a kávé szinte születésétől fogva az élete része volt.

Ebből merítette motivációját, ami arra késztette, hogy mindennap azon dolgozzon, hogy minél jobb minőségű kávét termeljen, azon fogyasztók számára, akik értékelik a specialty kávékat.

 

Egyetemi hallgatóként és egy kávéfarmer fiaként, Félix hamar rádöbbent, hogy értéket szeretne adni a kávéhoz. Kezébe vette a sorsát és elindította saját vállalkozását, felmondott a munkahelyén és teljes erőbedobással a céljára koncentrált. Üzleti tevékenysége a farm gondozásán túl a kávé exportálására is specializálódott. Fontosnak tartja, hogy közvetlen kapcsolat alakuljon ki a farmer és a kávépörkölő között.

 

Siker nem váratott magára sokáig, Félix élete első exportját, 1 tonna zöld kávét, Sydney-be küldte 24 évesen. Onnantól kezdve egyre nőtt a vásárló piaca, többek között továbbra is exportál Ausztráliába, Angliába, Arubába, Egyesült Államokba, Chilebe, Walesbe, Kínaba és Dubaiba.

 

Szüret és feldolgozás

Ez a tétel „Honey” feldolgozású, azaz a cseresznyéket szelektíven kézzel válogatják, majd helyben a farmon dolgozzák fel. A cseresznyéket pépesítik, majd a gyümölcshúsos kávészemeket lepedőkön szétterítik és majd szárítják. A kávét rendszeresen megforgatják, hogy egyenletes legyen a száradás.

Adatok
identifier_exists
no
Kiszerelés
1000g
Cikkszám
OE41KG
Tömeg
1 kg/db
Hasonló termékek