El Bombo 1000g

VAN
Raktárkészlet:
El Bombo 1000g
Kiszerelés
Pörkölési profil
Ország

Ország: Kolumbia
Régió: Huila
Farm: Asobombo

Variáns: Bourbon, Castillo, Caturra

Termőhely tengerszint feletti magassága: 1350-1800m
Feldolgozási mód: Mosott
Véleményünk szerint: Kakaóbab, Citrom, Karamell

Részletek

A kávéról 

A Grupo Asociativo El Bombo Pitalito Inza-t, röviden Asombombo, Luis Alfredo Diaz alapította. Legfőbb célja a társaság tagjainak növelje a piacra jutás esélyét, és méltányos, árat szerezzenek a kemény munkával előállított kávéjukért. Az Asombombo napjainkban több mint 80 taggal rendelkezik, akik organic tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Ezt a tételt az Asobombo 15 női tagja készítette, akik Huilában élnek és gazdálkodnak. Organikus-tanúsítvánnyal rendelkeznek, és elkötelezettek a gondos és precíz termesztés és feldolgozás mellet, hog kiváló minőségű specilty kávékat állítsanak elő. A kávéjukból származó bevételek egy részét továbbra is gazdaságuk és infrastruktúra fejlesztésébe fektetik be, és folyamatosan új feldolgozási technikákat próbálnak elsajátítani az általános minőség javítása érdekében. Összesen körülbelül 60 nő vesz részt Huilában és Caucában az Asobombo női programban. A szövetkezet úgy becsüli, hogy a 60 nő közül közvetve mintegy 180 fő (gyermekek, házastársak és más családtagok) is részesül ebből a nemek és esélyegyenlőség érdekében végzett munkából.

Szüret és feldolgozás 

Az ehhez a tételhez hozzájáruló nők és családjaik kézzel válogatva szedik az érett vörös cseresznyét és dolgozzák fel a farmjaikon. A cseresznyét kis kézi magozóval hámozzák, és tartályokban erjesztik 12-36 órán keresztül. Az erjedést követően a kávét tiszta vízben megmossák, és parabolaágyakba, teraszokra fektetik száradni. Az egyenletes száradás érdekében gyakran gereblyézik a magokat.

Asobombo képzést és támogatást kínál a fizikai és érzékszervi fejlődés terén a betakarítás utáni gyakorlatok során. A szövetkezet kávétermelői hozzáférhetnek ezekhez a szolgáltatásokhoz, hogy javítsák a kávé minőségét és végső soron a kávéjukért kapott árat.

Adatok
Kiszerelés
1000g
Pörkölési profil
Eszpresszó
Ország
Kolumbia
Cikkszám
OE101EKG
Tömeg
1 kg/db
Hasonló termékek